Sport & Avontuur

De grilligheid van de Italiaanse Rivièra kunt u tijdens een vakantie het beste ontdekken tijdens een wandeling. De unieke geuren die de zee en het land verbroederen op zo’n unieke manier en de kleurenpracht van de natuur maken elke wandeling in Ligurië tot schitterende ervaring. Zowel in de zomer als in de winter kunt u hier genieten van de mooie natuur. Bij de plaatselijke toeristeninformatiebureaus zijn een groot aantal wandelroutes verkrijgbaar. Op de plattegronden staan de mooiste panorama’s van de Rivièra aangegeven.

Kinderen zullen het geweldig vinden om de Italiaanse Rivièra te verkennen op de rug van een paard of pony. Dit deel van Italië leent zich uitstekend voor dat doel. Er zij vele ruiterpaden aangelegd die u langs mooie vergezichten leiden. Zowel de beginnende als de gevorderde ruiter beleeft hier zonder twijfel een mooie tijd. U moet dan natuurlijk niet van de ruiterpaden afwijken en nooit alleen rijden. De Ligurische Alta Via, die dwars door de regio loopt van oost naar west, is zonder enige twijfel de meest charmante route.

Ook op de mountainbike kunt u de Italiaanse Rivièra verkennen. Er zijn vele verhuurbedrijven waar u een fiets, helm en plattegrond kunt huren. Neem altijd voldoende drinken mee want vooral in de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. U ziet het, of u nu van paarden of van fietsen houdt, iedereen zal zich uitstekend vermaken aan de Italiaanse Rivièra.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl