Voetpaden bij Cinque Terre

De enige manier om Cinque Terre echt te ervaren is te voet. Aan de andere hand kunt u het wandelen combineren met enkele treintochten of bootreizen. De Genua – La Spezia lijn stopt in alle dorpjes langs de kust en de boten maken reguliere stops in La Spezia, Lerici, PortovenereLevanto en Sestri Levante. Het gebied van Cinque Terre is in feite een doolhof van vele voetpaden. Het kustelijke voetpad verbindt alle vijf dorpen met elkaar. Dit stelt u in staat om al wandelend binnen vijf uur alle vijf de dorpen te bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om een uitgezette route te volgen over de voetpaden. Loop eens de C.A.I. route nummer 2 die u brengt van Riomaggiorenaar Monterosso. De wandeltijd bedraagt vijf uur.

De route start bij het plein van het treinstation en vervolgt over de Via dell’Amore naar Manarola. Dit stukje loopt u binnen een half uur. Vanaf Manarola begint de weg langzaam te stijgen en loopt u over mooie voetpaden totdat u aankomt bij het treinstation van Corniglia. Vanaf hier loopt u door naar het centrum van het dorpje waarbij u onderweg flink wat hoogteverschil moet overbruggen. Vanaf Corniglia is er weinig hoogteverschil te overbruggen en loopt u eenvoudig naar Vernazza waar u ongeveer anderhalf uur voor moet uit trekken. Eenmaal hier aangekomen kunt u zich opmaken voor het moeilijkste deel van de route. Vanwege het voortdurende gevaar van landverschuivingen en vallende rotsen moet u hier extra opletten en geen onnodige risico’s nemen. Uiteindelijk bereikt u hier een hoogte van 180 meter boven de zeespiegel en daalt u vervolgens snel af naar Monterosso waar de route eindigt bij het stadhuis.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl