Van Ospedaletti naar San Remo

De Italiaanse Rivièra, ook wel de Bloemen Rivièra genoemd, wordt niet alleen gekenmerkt door het blauw van de zee. Het zijn ook de groene bossen en de donkere rotsen van de Alpen die het gebied kleur geven. Het zijn niet alleen de beroemde evenementen langs de kust en de dito hotels en casino’s die het uiterlijk van de Italiaanse Rivièra bepalen. De oude dorpjes, schitterende landschappen en gastvrije bevolking dragen ook hun steentje bij.

Tussen kaap San Ampelio en kaap Nero brengt u een bezoek aan Ospedaletti, opgericht in 1300 door ridders die trouwen zworen aan St. John van Jeruzalem. In het oude stadje kunt u heerlijk wandelen en onder meer een bezoek brengen aan de kerk van San Erasmo. De twee Saraceense torens, die zijn gebouwd in de 16de eeuw, staan nog steeds overeind en kijken dreigend uit over de zee. Als u verder de kust oploopt komt u in de buurt van San Remo. Hier gaat de weg niet meer langs de kust maar meer richting het binnenland zodat u door dichte bossen heen moet trekken. U komt uiteindelijk aan bij een hoofdweg en 9 kilometer verder komt u aan bij Baiardo. Hier kunt u genieten van schitterende kastanjebossen en olijfgaarden. U vervolgt de weg die u onder meer leidt langs de dorpjes Castelvittorio en Pigna.

De weg naar Colle Langan draait om een berg heen en de schoonheid van deze route is gelegen in de omringende natuur. Er zijn geen huizen, alleen maar bomen. Er zijn geen mensen, er is alleen maar stilte. Hier heeft u de wereld voor u alleen. Van de Colle di Langan, 1127 meter boven de zeespiegel, begint u met een afdaling en passeert u het oude dorpje San Giovanni dei Prati voordat u aankomst bij de imposante hellingen van Ceppo, een indrukwekkende berg met een hoogte van 1627 meter. U bevindt zich nu in het district van de Alpen. Hier speelt de zee geen rol van betekenis en snuift u alleen de heerlijke boslucht op.

Het volgende dorpje dat u passeert is Vignai. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan. In deze betoverende wereld keert u terug naar de hoofdweg en 9 kilometer verderop bereikt u de Ghimbegna pas. Vanaf hier bereikt u eenvoudig de Armea vallei waar u een bezoek kunt brengen aan het heiligdom van Madonna della Villa. Dit heiligdom dateert uit de 13de eeuw maar werd in de 17de eeuw herbouwd. Ieder jaar vindt hier op 8 september een groots feest plaats.

De vallei wordt gekenmerkt door groentetuinen en wijnranken. In deze idyllische omgeving is het dorpje Ceriana gelegen dat wordt gekenmerkt door middeleeuwse huizen die naast elkaar zijn opgetrokken in een donkere steensoort. Zodoende waren de huizen sterker en beter bestand tegen vijandelijke invallen. In het dorp moet u zeker een bezoek brengen aan de schitterende kerk van de Heilige Geest en de Parochiekerk van Sint Pieter. Tijdens de Heilige week vinden er een aantal processie in het dorp plaats waarbij deze twee kerken een hoofdrol vervullen. U verlaat en komt weer uit op de hoofdweg. Vanaf dit punt is het nog 12 kilometer naar San Remo.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl