Walvissen en Dolfijnen

Het Internationale Walvis Heiligdom is een belangrijk gebied vanuit een biologisch gezichtspunt. De wateren voor de kust van de Italiaanse Riviera zijn rijk aan plankton en vissen. Iedere zomer bezoeken meer dan 2000 walvissen en andere zoogdieren, waaronder dolfijnen, dit gebied. Het beschermde gebied heeft een oppervlakte van maar liefst 96.000 km2. Het gebied strekt zich uit langs de Franse Riviera, Prinsdom van Monoca, de Ligurische Kust, Corsica, Sardinië en Toscane.

Het kijken naar een dolfijn of een walvis in zijn natuurlijke leefomgeving is een fascinerend gezicht. Het is een emotionele ervaring voor veel mensen die dan pas bewust worden van het belang van een schoon milieu. De mens is de “gast” in de natuurlijke leefomgeving en moet zich dan ook als zodanig gedragen. Het is belangrijk om te onthouden dat om in contact te treden met een in het wild levende dolfijn / walvis, men een flink stuk moet varen. Hier moet u zich niet alleen mentaal maar ook qua uitrusting op voorbereiden. Het is tevens belangrijk om te weten dat een walvisexcursies afhankelijk is van de weersomstandigheden. De beste weersomstandigheden zijn een kalme zee en weinig wind.

Tijdens een vakantie aan de Italiaanse Riviera kunt u een walvisexcursie maken. Vanuit verschillende havenplaatsen worden deze excursies georganiseerd. Walvissen en dolfijnen brengen het grootste deel van hun leven onderwater door. Ze komen alleen aan de oppervlakte om te ademen. Aanwijzingen van de aanwezigheid van dolfijnen en walvissen zijn luchtbubbels, vinnen, opstattend water en staartvinnen. Het is noodzakelijk om een ervaren man aan boord te hebben die deze aanwijzingen snel kan onderscheiden van natuurlijke zeebewegingen. Als eenmaal een groep dolfijnen of walvissen is gelokaliseerd, is het mogelijk om het vertrouwen van deze te winnen zodat ze uren in de buurt blijven. Men moet echter de dieren niet verstoren want dan zijn ze direct weg.

Internet:
Walvisexcursie – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl