Stranden

Het ruwe geografische terrein van Ligurië is ook te zien in de kustgebieden, die meestal rotsachtig en scherp zijn. Er zijn maar een paar vlakke kustregio’s: in het oosten is er de vlakte tussen Chiavari en Lavagna en in het westen is er de vlakte bij Albenga, waar je veel kiezelstenen stranden vindt. De Ligurische stranden zijn meestal vrij smal door de beperkte ruimte tussen de heuvels en de kust, goed afgeschermd van de wind en ze kunnen er prat op gaan dat ze een van de schoonste kustwateren van Italië hebben: de prestigieuze blauwe vlaggen die ieder jaar door de EU worden uitgereikt aan schone en veilige stranden en havens zijn hier elk jaar veel te vinden.

Als u de kust vanaf de zee bekijkt, kunt u de afwisseling van de indrukwekkende kliffen met kleine baaien, die vanaf het land bijna niet te bereiken zijn, bewonderen. In de baaien vindt u stranden met kiezelstenen, sommige in een perfecte ovalen vorm, zoals op het strand bij Balzi Rossi, maar ook zandstranden, bijvoorbeeld bij Pietra Ligure en de Baia dei Saracene bij Varigotti. Als je je voorstelt dat je over de Ligurische kustlijn vliegt, beginnend bij Ponte San Ludovico aan de Franse grens, ziet u afwisselend zand- en kiezelstranden die vanaf land niet gezien kunnen worden omdat ze worden afgescheiden door de vele rotsen: Spotorno, Pietra Ligure, Noli, Albenga, Alassio, Finale Loano, Andora, Laigueglia, Bergeggi, Celle Ligure, Santa Margherita Ligure, Sestri Levante, Moneglia, Deiva en Levanto, tot aan de kleine stranden in de Cinque Terre gelegen in kleine inhammen aan de voet van steile kliffen.

Handige links:
Blue Flag – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl