Schiereilanden

Schiereiland Portofino ligt vol luxueuze jachten van de rijken der aarde en is de meest exclusieve haven en vakantieplaats van Italië. Het is te bereiken over de weg (in het dorp zelf worden geen auto’s toegelaten) of per boot, vanuit Santa Margherita Ligure. Boven de stad staan de kerk San Giorgio, met relieken die naar men zegt van de drakendoder Sint-Joris waren, en een kasteel. Aan de andere kant van het schiereiland, waar je alleen te voet (een wandeling van twee uur) of per boot kunt komen, ligt de Abbazia di San Fruttuoso, die genoemd is naar een 3de-eeuwse heilige wiens volgelingen hier schipbreuk leden en volgens de legende door drie leeuwen zouden zijn beschermd. De witte abdijgebouwen te midden van dennen- en olijfbomen dateren overwegend uit de 11de eeuw, hoewel de imposante Torre dei Doria pas 500 jaar later is toegevoegd. Je kunt een boot nemen om te proberen de Cristo degli Abissi op te sporen, een bronzen Christusbeeld dat dicht bij San Fruttuoso op de bodem van de zee ligt. Verder naar het westen ligt Punta Chiappa, een klif waar de kleur van de zee spectaculair verandert.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl