Parco Naturale Regionale del Beigua

De Mount Rama, Argentea, Reixa en Sciguelo rijzen op achter Arenzano. De toppen, allemaal zijn ze hoger dan duizend meter, vormen het hart van het Beigua massief, een beschermd gebied dat deel uitmaakt van het Parco Naturale Regionale del Beigua. De klimatologische en geomorfologische condities van het gebied zorgen ervoor dat er meerdere plantensoorten naast elkaar kunnen bestaan zoals de mediterrane flora, graslanden en kastanjebomen. De groene rotsen die het massief vormen, zijn zeer hard en daardoor kan het water zich moeilijk een weg door de rotsen heen vinden. Het gevolg is het ontstaan van enkele mooie watervallen en mooi, door het water geslepen, rotsen.

Het gebied is een broedplaats voor vele vogels. Tevens is dit gebied een hotspot als het gaat om de grote vogeltrek in het voorjaar. Tussen eind februari en de eerste dagen van juni vliegen duizenden vogels richting de warmte. Om meer aandacht aan dit schitterende gebeuren te geven, is er recentelijk besloten om een observatiepost te bouwen en tevens een ornithologisch centrum op te richten. In dit centrum kunnen onderzoekers vervolgens de verschillende vogelsoorten beter bestuderen.

Voor de sportieve vakantieganger is het Parco Naturale Regionale del Beigua zeker een aanrader. Zo zijn er vele plaatsen waar geraft kan worden op snelstromende rivieren een beekjes. Een populaire plek is bijvoorbeeld het Val Lerca maar ook het Val Lerone staat tegenwoordig flink in de schijnwerpers. Liefhebbers van de klimsport kunnen hun hart ophalen bij de Torrioni of Sciarborasca. Iedere zomer organiseert de klimvereniging van Argenta excursies en rondleidingen door het natuurpark.

Handige links:
Parco Naturale Regionale del Beigua – officiële website