Kliffen

De kust van Ligurië loopt in de vorm van een boog over een afstand van 450 kilometer. De aanwezigheid van de Maritieme Alpen en de Apennijnen, direct achter de kust, geven het een ruwe vorm, die vaak wordt onderbroken door inhammen en kliffen. Naar het westen, waar de riviermondingen zich bevinden, wisselen steile rotsen zich af met stranden, die langer zijn dan die aan de Oostelijke Riviera. Sommige van de kliffen steken ver uit in zee en zijn van grote afstand te zien; dit kenmerkt het landschap.

Capo di Sant’Ampelio, dicht bij het oude deel van Bordighera, scheidt de kusten van Ventimiglia en San Remo, die is afgesloten in het oosten bij Capo Cervo. Gelijk aan het oosten van Capo Cervo, die de grens tussen Imperia en Savona aangeeft, rijst de Capo Mele op, die Andora van Laigueglia scheidt. De vlakte van Albenga strekt zich uit richting de zee met de monding van de rivier de Centa, die ligt tussen de stukken kustlijn die zijn onderbroken door kustrotsen: Punta della Caprazoppa, Varigotti en Malpasso.

Noli, Spotorno en Bergeggi zijn gelegen tussen Capo Noli en Capo Vado op de hoge kustlijn tegenover het eiland van Bergeggi. Verder naar het oosten trekt de kust zich terug om plaats te maken voor Savona en de brede Golf van Genua. Van Nervi richting de kustlijn is het voornamelijk rotsachtig. De rechte lijn van de kust wordt onderbroken door de klif van Portofino, die zich uitstrekt in de zee van Punta Chiappa naar Punta del capo di Portofino. De Golfo del Tigullio begint achter dit punt. Dan komen de stranden van Chiavari en Lavagna, die worden onderbroken door het eiland van Sestri Levante, die vandaag de dag door een landengte met het vaste land is verbonden.

Tussen Manara en Punta Baffe rijst de kust snel op vanwege de aanwezigheid van rotswanden die naar beneden glijden vanaf Monte Bracco, die het landschap domineert. Deze rotsen worden weer onderbroken door de baai van Moneglia en andere inhammen tot aan Levanto. Na Punta del Mesco begint de rotsachtige kustlijn van de Cinque Terre. Deze wordt onderbroken door de baai van Vernazza en enkele kleine strandinhammen tot aan San Pietro bij Portovenere. De Baai van La Spezia is breed en heeft verschillende inhammen. Hij wordt afgesloten in het oosten door de klif van Caprione, waarachter de monding van de rivier de Magra ligt.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl