Toirano grotten

Een netwerk van 50 grotten openen zich op de helling van een kalkstenen massief, dat deel uitmaakt van de Varatella vallei, die al bewoond werd door mens en dier in zeer antieke tijden. De toeristische route in de Toirano grotten loopt over een afstand van ongeveer 1300 meter van de Grot van de Bàsura (‘heks’ in Ligurisch dialect) naar de Santa Lucia Inferior Grot. De route passeert een stalagmiet die de Toren van Pisa wordt genoemd, kruist de huiskamer van de heks en loopt dan via een gang die uitkomt bij een meer dat bewoond wordt door blinde schaaldieren.

Ook is het mogelijk om de ‘Beren Begraafplaats’ en de Kamer van Mysteries te bezoeken. Het laatste deel van de grot wordt gekenmerkt door zoogdierachtige beeldjes, waar de naam ‘Cybele cavern’, oude vruchtbaarheidsgoden, van is afgeleid. Een 110 meter lange tunnel verbindt de Grot van de Bàsura met de Santa Lucia Inferior Grot, gevuld met zout met kristallen en extreem mooie stalagmieten- en stalactietenformaties, zoals de ‘Pantheon kamer’, de ‘Gang van de Albasten’ en de ‘Kamer van de Kapitalen’.

De Tanone (groot hol), het laatste deel van de grot, ooit een luchtafweergeschut, wordt nu gebruikt voor shows en culturele evenementen. De route, bestaande uit grotten, tunnels en ondergrondse hallen, eindigt aan de andere kant onder de Santa Lucia Superior Grot, die alleen op bepaalde dagen kan worden bezocht en waar een bergheiligdom uit de late Middeleeuwen te vinden is. Het is uitgegraven uit een stuk rots waar een miraculeuze waterbron ontspringt. Het verhaal gaat dat de bron de kracht heeft om ziekten die verband houden met de ogen te genezen.

Vanaf hier heb je een schitterend panorama over de lagergelegen Varatella vallei en op de Toirano vlakten. Ieder jaar wordt hier Speleologisch Kerstmis gevierd, met een fakkel processie en een feest, dat gevolgd wordt door een bezoek aan de grot.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl