Frasassi grotten

De Frasassi grotten zijn de meest spectaculaire kalkstenen grotten in Europa. Stalactieten en stalagmieten en meren bieden een onvergetelijke show aan de toerist, aangetrokken door het sprookjesachtige landschap van de ‘Grotta grande del Vento’ (Grote Grote van de Wind) waar miljoenen kristalen betoverende plaatjes vormen. Het is aan te raden om je bezoek aan de Frasassi grotten en het omliggende landschap in de ochtend te beginnen. Het majestueuze grottensysteem beslaat bijna 18 kilometer. De grotten, ontdekt in 1971 en geopend in 1974, zijn al door meer dan 10 miljoen toeristen van over de hele wereld bezocht. De toer door de grotten duurt ongeveer een uur met een gratis gids. De toerist kan een indrukwekkende compositie van stalagmieten, een sprookjesmeer, doolhoven en doorgangen met lage plafonds bewonderen. De verschillende grotten hebben sprookjesachtige namen zoals ‘Kloof Ancona’, een van de grootste holen ter wereld, ‘Tweehonderd Zaal’, ‘de Grand Canyon’, ‘de Witte Zaal’ en ‘de Kaarsen Zaal’.

Handige links:
Frasassi grotten – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl