Balzi Rossi grotten

De grotten van ‘Balzi Rossi’ liggen nabij de Italiaans-Franse grens. In de gemeente Grimaldi, enige kilometers van Ventimiglia, openen ze zich rozerood aan de voet van een kalksteenklif. De Balzi Rossi grotten bestaan uit totaal 7 grotten: Grotte del Costantini, Grotte dei Fanciulli, Grotta del Florestano, Grotte del Caviglione, Barma Grande (Barma betekent Grot), Barma du Bausu da Ture en de Grotte del Principe. De talrijke ontdekte graven en de talrijke kunstverzamelingen maken dit gebied tot een van de belangrijkste uit de Oude Steentijd in Europa. De Homo Erectus leefde hier 200.000 jaar geleden. Het historische belang van dit gebied werd al in de 18de eeuw door de natuurwetenschappers Saussure en Prinz Florestano I vastgesteld.

Opgravingen aan zowel Italiaanse als Franse zijde brachten enige prehistorische schatten aan het licht, die nu in het Prehistorische Museum van Balzi Rossi tentoon zijn gesteld, die door Thomas Hanbury aan het einde van de 18de eeuw werd opgericht. De collectie van het museum bestaat uit steenornamenten, fossielen van vroegere dieren (olifanten, nijlpaarden en neushoorns) en dieren als marmotten en zelfs rendieren. Dit zijn wonderbaarlijke getuigen van de verscheidene klimaatzones en zeer verschillende geografische tijdperken.

Antropologen hebben resten van oorspronkelijke bewoners gevonden, waaronder ook mannelijke skeletten en die van een jonge vrouw. Na onderzoek op de lijken zijn terug te voeren tot de bekende soort van ‘Cro-Magnon’. In de jaren daarna werden verscheidene kunstschatten van deze oermensen gevonden: beeldjes van beenderen, steen of ivoor, ‘Veneri’ genaamd

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl