Grotten

Grotten zijn op natuurlijke wijze ontstane, onderaardse ruimtes die wat afmetingen betreft voor de mens toegankelijk zouden kunnen zijn. Een ander woord voor grot is spelonk. Naast deze natuurlijke ruimtes zijn er ook kunstmatig gevormde onderaardse ruimtes, zoals groeves en mijnen. In Nederland vinden we bijvoorbeeld kolenmijnen en mergelgroeves in Limburg. Over de begrippen grot, groeve en mijn bestaat nogal eens verwarring. Voor de duidelijkheid:

– Grot: op natuurlijke wijze ontstane ondergrondse ruimte
– Groeve: door de mens gegraven ruimte om een soort steen te winnen (bijvoorbeeld mergel)
– Mijn: door de mens gegraven ruimte om een delfstof te winnen die ingebed is in het gesteente (bijvoorbeeld kolen, tin of ijzererts).

Aan de Italiaanse Rivièra vind je schitterende grotten die ook toegankelijk zijn. Een goed voorbeeld zijn de Toirano grotten. Dit netwerk van 50 grotten opent zich op de helling van een kalkstenen massief.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl