Fietsroutes

In 2010 zal een nieuw te realiseren voet- en fietspad langs de Italiaanse Riviera klaar zijn. De route volgt een oude spoorweg die sinds 2001 niet meer wordt gebruikt. U kunt dan een mooie tocht vanaf het zuiden van Frankrijk langs de Ligurische kust tot aan Genua maken. Zover is het alleen nog niet. Vanaf deze zomer kunt u wel al de eerste 24 km van de route fietsen.

Het bedrijf Area 24 is een joint venture dat ervoor moet zorgen dat deze nieuwe fietsroute gerealiseerd wordt. Hun belangrijkste doel is de economische revitalisering van Westelijk Ligurië. Dit doen zij door middel van het beheren en coördineren van diensten die nodig zijn om het gebied te promoten en ontwikkelen. In dit geval zien zij dus de potentie van de oude spoorweg om deze zo te ontwikkelen dat toeristen naar het gebied komen waarbij het milieu in acht word genomen.

Zodra het pad in 2010 klaar is, zal de route 74 km bedragen. De volledige route gaat langs de Ligurische kust vanaf de Franse kust tot aan Genua. Het pad volgt een oude spoorweg die langs 8 historische dorpjes en Sanremo reed. Volgens Tullio Russo is dit de eerste keer in Italië dat een oude spoorweg wordt omgezet in een fietspad. Het pad is autovrij en toerist vriendelijk waarbij ook nog een natuurlijke omgeving wordt beschermd. Door de aanleg is 5 km aan strand dat voorheen niet bereikbaar was, bereikbaar geworden. Ook kunt u nu naar een 444.000 m2 ecologische zeepark waar een uniek micro-klimaat aanwezig is. Met de Alpen aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere wordt dit één van de mooiste fietspaden van Europa en de eerste aan de Italiaanse kust.

Een overzicht van faciliteiten en activiteiten langs de route:

– Voor natuurliefhebbers is er een zeepark waar een uniek microklimaat en flora te zien zijn.
– Voor de modepopjes is Sanremo een goede tussenstop. Deze plaats staat bekend om zijn casino’s en  designer winkels.
– Voor de sportieveling leidt het pad naar een duiklocatie, zeilscholen en een golfbaan.
– Voor de fijnproevers is Ligurië de streek waar unieke wijnen en voedsel worden geproduceerd. Hierbij kunt u denken aan Taggiasche olijven, Albenga paarse asperges en de Ligurische rode garnalen.

Het eerste traject van 24 km van het in totaal 74 km lange pad zal halverwege 2009 klaar zijn. Dit traject strekt van Ospedaletti via Sanremo naar San Lorenzo al Mare. Het pad is vlak en vrij breed, dus geschikt voor families. De meer ervaren fietsers kunnen de wereldberoemde Milaan-Sanremo route volgen. Mountainbikers kunnen zich uitleven in de nabijgelegen Maritieme Alpen.

Met de opening van het nieuw fietspad wordt de Italiaanse Riviera weer nieuw leven ingeblazen. Het is gemakkelijk bereikbaar met een low cost vliegmaatschappij naar Nice of Genua. Fietsen kunt u al huren vanaf €5,- per uur. Accommodaties zijn langs de gehele route te vinden.

De aanleg van dit nieuwe fietspad komt precies op tijd. Volgens een onderzoek van Mintel over Toeristische Trends zijn door de universele bezorgdheid over de recessie en de klimaatverandering de fietsvakanties met wel 30% gestegen. Dit wordt niet alleen maar gedaan uit respect voor het milieu, maar ook omdat het een leuke actieve vakantie voor het hele gezin is. Het Westen van Liguria ligt tussen de Franse grens en Genua is zeer toegankelijk maar toch nog een relatief onbekende streek van Italië. De streek biedt spectaculaire kusten en stranden, veel Italiaanse cultuur en geschiedenis en veel lokale wijn en voedsel. Er is sprake van een “eeuwig lente” en een bijzonder micro-klimaat dat voor de bijnaam “Costa dei Fiori”heeft gezorgd. Het nieuw fietspad is dus zeker een bezoek waard.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl