Natuur & Routes

Als u tijdens uw vakantie aan het strand wilt liggen, moet u niet afreizen naar de Italiaanse Rivièra. Dit deel van Italië wordt gekenmerkt door een rotsachtige kust. Er zijn maar enkele kiezelstranden en die bevinden zich tussen de steden Chiavarien Lavagna. Wat wel gezegd moet worden, is dat deze stranden behoren tot de schoonste van Europa. Het kustwater is er zeer schoon en ieder jaar krijgen de weinige stranden van de Italiaanse Rivièra dan ook allemaal een blauwe vlag, een teken van een schoon en veilig strand.

In het achterland van de Italiaanse Riviëra kunt u een bezoek brengen aan vele natuurparken. Een mooi park is het Parco Naturale Regionale di Portofino. Dit gebied wordt gekenmerkt door de warme mediterrane maquis en de frisse bossen die behoren tot de Apennijnen. Natuurlijk zijn er ook veel kastanje- en olijfbomen te bewonderen. Het park werd in 1935 opgericht en het is één van de grootste natuurparken van Italië. Een groot deel van de Middellandse Zee maakt onderdeel uit van het park. De onderwaterwereld is rijk aan vele verschillende soorten leven maar ook op het land leven vele dieren.

U zult ongetwijfeld een fijne tijd hebben aan de Italiaanse Rivièra, op de stranden, in de natuurparken of in één van de spannende grotten. Het hele gezin zal ervan genieten!

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl