Winkelen

Bij Nederlanders staat Italië bekend om zijn design-artikelen, van chique kleding en gestroomlijnde auto’s tot stijlvolle huishoudbenodigdheden van Alessi. Er heerst een sterke traditie van vakmanschap, en er zijn veel markten met regionale specialiteiten. Met uitzondering van de markten is het geen land van zachte prijsjes, maar alleen al de mooie etalages bekijken is een genoegen op zichzelf.

De meeste winkels aan de Italiaanse Rivièra zijn doordeweeks geopend van 09.30 – 13.00 en van 15.30 – 20.00. In kleine dorpen aan de kust gaan de winkels op maandag echter pas in de middag open en zijn de openingstijden zeer flexibel. De grote warenhuizen zoals Standa en Upim, die zijn te vinden in Genua, zijn over het algemeen geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 – 20.00.

Alle belangrijke steden aan de Italiaanse Rivièra houden wekelijks een markt. Meestal wordt er ook wekelijks een vlooienmarkt georganiseerd. Zo wordt in Rapallo op donderdag de markt gehouden en in Portovenere op maandag. De kramen worden om 05.00 opgezet en in de vroege middag, om een uurtje of twee, al weer afgebroken. Alle levensmiddelen worden per etto (100 gram) of chilo (kilo) verhandeld maar grote levensmiddelen zoals meloenen worden over het algemeen per stuk verkocht. Afdingen op de markt gebeurt nooit. De prijzen zijn er al veel lager dan in de winkel.

Opvallende gouden sieraden zijn in Italië erg in trek. Elke gioielleria, een sieradenwinkel, heeft een ruime keuze. Voor exclusieve sieraden moet je echter niet in de gioielleria zijn maar in de bigiotteria of oreficeria. Antiekwinkels, zoals Antichità en Antiquariato, verkopen meubels en accessoires van verschillende kwaliteit en prijs. Je zult zelden koopjes tegenkomen in Italië, behalve misschien bij de Fiere dell’Antiquariato, de antiekmarkten, die het hele jaar door overal in het land worden gehouden.

Als je gaat winkelen, word je al snel geconfronteerd met de Italiaanse mode. Het aantal kledingwinkels is enorm te noemen. Milaan mag dan wel de Italiaanse hoofdstad van de mode zijn, in alle grote steden aan de Italiaanse Rivièra zijn vele bekende modewinkels te vinden waar je exclusieve kleding kunt kopen. Minder exclusieve kleding wordt te koop aangeboden op de markten en in de winkels in de zijstraten. Ook de accessoires zoals schoenen, handtassen en lederwaren zijn in Italië van een ongekend hoog niveau. In de zomer en de winter wordt er traditioneel een uitverkoop gehouden, de zogeheten saldi. De prijzen van exclusieve kledingstukken wordt dan vaak met 50% of meer verlaagd. Bij een opheffingsuitverkoop, de zogeheten liquidazioni, kan de korting oplopen tot soms wel 80%.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl