Restaurants

Als je tijdens je vakantie aan de Italiaanse Rivièra geen bezoek brengt aan een traditioneel Italiaans restaurant, ben je een echte cultuurbarbaar. Eten is in Italië een serieus onderwerp. De Italianen zijn apetrots op hun keuken en uitstekende wijnen en een diner is dan ook echt een feest. Voor een goede maaltijd hoef je niet naar het duurste restaurant te gaan. In de eenvoudige trattoria’s worden over het algemeen betere én versere gerechten voor je neus gezet dan in menig toeristisch ingesteld restaurant aan een populaire boulevard. De prijzen zijn er ook nog eens lager!

Het is ondoenlijk om de beste restaurantsen trattoria’s hier op te sommen; smaken verschillen immers en wellicht heb je ergens gegeten toen de chef-kok net zelf op vakantie was en viel het eten tegen. Deze sectie kan je dan ook alleen wat aanwijzingen en tips geven.

Als je besluit om te eten in een vooraanstaand restaurant zijn twee zaken van groot belang: op tijd reserveren en er verzorgd uitzien. Als je niet kunt reserveren, kom dan iets vroeger dan gewoonlijk zodat je verzekerd bent van een tafel. Een Italiaanse maaltijd bestaat uit minstens drie gangen en in de duurdere restaurants verwacht men dat je er ten minste twee neemt. Een voorgerecht (antipasto) wordt gevolgd door een tussengerecht (primo). De primo is altijd pasta, rijst of soep. Het hoofdgerecht (secondo) is vlees of vis en wordt vaak geserveerd met een groentegarnituur of een salade.

Het is sinds kort verboden om te roken in alle Italiaanse cafés en restaurants. Steek dan ook geen sigaret of sigaar binnen op. Niet alleen jij loopt dan het risico op een fikse bekeuring, ook de uitbater krijgt een bekeuring. Bij het betalen moet je rekening houden met het feit dat de prijzen inclusief belasting en bediening zijn. Een fooi is echter wel op zijn plaats, vooral als je lekker gegeten hebt en de bediening in orde was. De uitbaters hebben het meeste vertrouwen in contant geld. De pinautomaat is nog niet overal ingeburgerd en met creditcards kan je alleen in terecht in de restaurants van de grotere hotels.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl