Fastfood

Fastfood is een Genuese specialiteit! In vele Genuese winkelstraten, maar ook in de andere plaatsen aan de Italiaanse Rivièra, ruik je al van de verre het hemelse Ligurische platbrood, de focaccia. De focaccia is over het algemeen gevuld met kaas en bedekt met kruiden, olijven, uien, groenten of prosciutto. Een favoriete plaats voor liefhebbers van focaccia is gelegen in de buurt van Stazione Principe. Bij La Focacceria di Teobaldo, aan de Via Balbi, kan je al voor €0,50 een heerlijk stuk focaccia kopen. De winkel is iedere dag geopend van 08.00 – 20.00.

Een ander Genuees fastfood gerecht is farinata, een kruising tussen een ravioli en een crêpe gemaakt van kikkererwtenmeel. Vervolgens wordt het geheel gevuld met spinazie en ricotta en daarna licht gebakken. Het wordt zo gegeten of met een beetje room-walnootsaus. Volgens de lokale inwoners verkoopt Antica Sciamada aan de Via Ravecca 19r en de Via San Giorgio 14r de beste farinata van de stad. Je hebt al een lekkere farinata voor slechts €2,00.

Mocht je nou een echte fan zijn van de Amerikaanse fastfoodcultuur, dan is er niks aan de hand. In Genua zijn maar liefst vier McDonald’s restaurants te vinden!

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl