Discotheken

Het uitgaansleven aan de Italiaanse Rivièra is niet te vergelijken met dat van populaire zonbestemmingen als LloretGran Canaria en Kreta. Het gaat er hier allemaal iets rustiger aan toe. De enige plek waar je nog een keuze hebt aan discotheken is Genua. De discotheken in deze stad, waar 650.000 mensen wonen, zijn vooral in de zomer populair onder mensen die vakantie vieren in de kleine dorpen aan de kust. Hier heb je een brede keus aan bars, kleine discotheken en clubs met live-muziek.

De beste bron voor het Genuese nachtleven is de lokale krant Il Secolo XIX. In de zomermaanden is de uitgave ‘Genova by Night’, gratis verkrijgbaar bij de toeristeninformatiebureaus, een welkome aanvulling op de krant. Het studentenmagazine ‘La Rosa Purpurea del Cairo’ is ook handig en bevat voornamelijk informatie over optredens, film- en theatervoorstellingen. Het magazine verschijnt iedere maand en is verkrijgbaar bij bars en de boekwinkels op de Via Balbi.

Langs de schitterende Via Gramsci zijn vele bars en cafés te vinden. In de buurt van de Via XX Settembre en Piazza delle Erbe zijn echter de minder toeristische tenten gelegen. Moretti aan de Via San Bernardo is een café waar veel studenten komen. Eprïe Rosse aan de Via Ravecca 54r is een kleurrijk wijnbar. De Britannia pub aan de Vico Casana 76r, in de buurt van Piazza di Ferrari, is een traditionele Engelse pub. Natuurlijk hebben ze hier Guinness bier, hamburgers en patat. Een aanrader is de Louisiana club aan de Via San Sebastiano. Hier is bijna iedere avond livemuziek dat om een uurtje of tien ’s avonds begint. De liefhebbers van disco’s moeten naar het zuidelijke deel van de oude stad, naar de Quaalude. Hier zijn enkele kleine clubs te vinden die op vrijdag en zaterdag feesten geven.

Handige links:
Il Secolo XIX – officiële website

Campings:
Naar de Italiaanse Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl