Dierentuinen

Dierentuinen zijn aan de Italiaanse Rivièra een unicum, sterker nog, er is zelfs geen enkele échte dierentuin te vinden. Wel is er een bijzonder groot aquarium waar je een bezoek aan kunt brengen. Het Acquario di Genova is het grootste aquarium van Europa, het tweede in de wereld na het aquarium in Osaka, Japan, is het derde meest bezochte museum in Italië en een absolute topattractie voor kinderen. Vijftig tanks zitten vol met marine dieren zoals zeeschildpadden, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en haaien. In andere tanks bevinden zich mooie koraalbanken, waaronder zeldzaam koraal dat afkomstig is uit de Rode Zee.

Wil je echter tijdens de vakantie een echte dierentuin bezoeken, dan moet je helaas de grens over naar Frankrijk. Daar bevindt zich het Marinelandcomplex. Dit complex omvat onder andere een dolfinarium. Marineland is het enige dolfinarium dat met orka’s werkt, de grootste dolfijnensoort. Verder is er het ‘Magische Vogeleiland’, waar je onze gevederde vrienden in hun natuurlijke leefomstandigheden kunt bewonderen.

Adres:
Ponte Spinola
Porto Vecchio
Genua

Handige links:
Acquario – officiële website

Vervoer:
Het Acquario di Genova is het makkelijkste per auto bereikbaar. Neem de Genova Ovest afslag vanaf de autostrada.

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij ANWB camping pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > ANWBcamping.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl