7 tips voor het huren van een auto in Italië

auto huren

Of je er nu met de auto heen reist, of naar Italië vliegt en op locatie een auto huurt, met een auto tot je beschikking kun je zelf kiezen wat voor vakantie je viert en belangrijker nog: waar. Maar voordat je vol enthousiasme je vakantie begint vol te plannen met leuke routes en stops, is er een ding dat je zeker goed geregeld moet hebben, zodat je vakantie niet eindigt met een zure nasmaak: de auto! Hier vind je de beste tips voor het huren van een auto in Italië!

 

Autohuur Italië

 

Als je besluit een rondrit te maken in Italië per huurauto, zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om in acht te nemen:

 

  1. Een autohuur in Italië gaat altijd per 24 uur. Als je de auto om 15:00 uur hebt opgehaald, zorg er dan voor dat je deze ook om (maximaal) 15:00 uur op de dag van vertrek weer terugbrengt. Ben je later? Dan mogen de huurmaatschappijen vaak een extra dag huur in rekening brengen.
  2. Let op de kleine lettertjes! Het laatste wat je wilt is voor onaangename verassingen komen te staan. Let dus bijvoorbeeld goed op de tankregeling, schadeclaims, verzekering, etc. Zeker wanneer je op locatie huurt, kunnen de kleine lettertjes extra lastig zijn, aangezien niet alle contracten in het Engels zijn.
  3. Let op je verzekering. Vooral verhuurders op locaties proberen vaak extra verzekeringen aan te smeren. Echter zijn de Collision Damage Waiver (CDW) en de Ali, LIS of SLI-verzekeringen het belangrijkste! Deze zorgen ervoor dat de WA-dekking tot een bepaald maximumbedrag wordt verhoogd en je dus al extra verzekerd bent.
  4. Maak foto’s van de auto en eventuele (kleine) krasjes, deukjes of andere defecten voordat je ermee wegrijdt. Wil je helemaal het zekere voor het onzekere nemen? Bespreek dan de huidige status van de auto voortijdig met de verhuurder en laat deze vastleggen. Zo voorkom je dat de verhuurder achteraf de kosten op jou zou kunnen verhalen.
  5. Bedenk waar je ongeveer van plan bent heen te gaan voordat je een auto huurt. Zo kun je het aantal kilometers meerekenen en ook de keuze maken om bijvoorbeeld de huurauto “enkele reis” te reserveren en in te leveren op je eindbestemming. Mocht je wellicht een kijkje willen nemen over de grens van het land waar je de auto gehuurd hebt, zorg dan dat je van tevoren hier een aanvraag voor hebt gedaan. Hier zijn namelijk vaak ook extra kosten aan verbonden.
  6. Voor het huren van een auto in Italië moet je minimaal 19 jaar zijn en minimaal 1 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Let daarbij op dat als de huurder jonger dan 25 jaar is, er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht. Ook geldt er een maximumleeftijd voor het huren van een auto, namelijk 75 jaar!

 

Huur vanuit huis

 

Om al deze redenen raden we je sterk aan om het belangrijkste onderdeel van je rondrit: de auto, van tevoren al goed geregeld te hebben. Al met al is de beste tip die we je daarom kunnen geven:

 

  1. Huur je huurauto vanuit huis

 

Je kiest je eigen categorie, verzekeringen, eigen risico, bepaalde dekkingen en andere opties gewoon zelf en past ze aan op jouw situatie. Zo bepaal je alles op je gemak zonder dat andere wachtende toeristen geïrriteerd in je nek staan te hijgen en weet je zeker dat alles precies zo geregeld is, zoals jij het wilt. Daarnaast heb je geen last van bijvoorbeeld taalbarrières en is het vaak ook goedkoper. Wil je je auto gewoon goed geregeld? klik hier! Dan kun je eindelijk genieten van een onbezorgde vakantie, zónder onaangename verassingen bij thuiskomst!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.