Je bent nu hier: Italiaanse-Riviera.nl  |  De Francigena weg

DE FRANCIGENA WEGAls u over deze weg loopt, voelt u zich net een pelgrim die in de 12de eeuw over deze weg ten strijde trok. Over deze weg liep onder meer Jacopo da Varazze, de beroemdheid die in de 12de het geloof verkondigde. Hij was iemand die zich een pelgrim voelde maar hij was ervan overtuigd dat een ‘echte’ pelgrim een bezoek moest brengen aan heilige plekken, te weten Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella. Het Europa in de Middeleeuwen was een netwerk van wegen waarin vele heiligdommen lagen zoals kloosters, kapellen, ziekenhuizen en kleine onderkomens waar de pelgrim tijdens zijn lange en moeilijke reis kon bijkomen van alle ontberingen. De Francigena weg, de weg die begint in frankrijk, is een pelgrimsweg die het noorden van Europa verbond met Rome. De weg voerde door de regio Ligurië en kwam langs de plaatsen Santo Stefano, Sarzana en Luni voordat de grens van de regio Toscane werd bereikt.

Vanaf de 11de eeuw werd de Francigena weg ook wel de Romea weg of de "strata qui dicitur Romea" genoemd. Hierbij werd gerefereerd aan de belangrijkste bestemming van de pelgrims, de stad Rome. De laaggelegen Magra valley werd gekruisd door deze belangrijke weg en vormde zodoende een belangrijk kruispunt. Vanaf dit punt konden de pelgrims vele andere steden bereiken, onder meer Genua. Aan de kust van Middellandse-Zee liep de weg langs de steden Portovenere en Lerici. Vandaag de dag organiseert het toeristenbureau Cinque Terre e Golfo dei Poeti mooie wandelingen over deze weg. Er wordt gekeken door de ogen van de pelgrim. Zo wordt er extra stil gestaan bij bijzondere bouwwerken, kerken, monumenten en andere bijzonderheden die langs de route zijn te vinden.

Internet:
- Via Francigena - officiële website
- Associazione Via Francigena - officiële website


CAMPINGS (advertenties)
Suncamp.nl
Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)
Arke.nl
Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Arke. U kunt u rekenen op kwaliteit en een gunstige prijs-reis verhouding.
Meer info > Arke.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl

Disclaimer   |   Over SummerSupport   |   FAQ   |   Contact   |   Adverteren   |   Privacy
Statistieken