Je bent nu hier: Italiaanse-Riviera  |  Steden & Cultuur  |  Steden  |  Finale Ligure

FINALE LIGURE


Finale Marina, Finale Pia en Finalborgo zijn de belangrijkste districten van de stad die is gelegen in de provincie Savona. Ze vormen nu een bijna onafgebroken conglomeraat dat zich uitstrekt langs de kust tussen Caprazoppa en de monding van de Sciusa rivier. In de prehistorie werd het gebied van Finale lange tijd bewoond. Bewijzen zijn te zien in het Finale museum. De voorwerpen en artefacten zijn gevonden in een van de vele grotten in de directe omgeving. De grotten van Arene Candide, Fate, Rocca di Perti, Rio en Pollera zijn het bekendst.

Het Finale gebied is tevens bekend om de 'Pietra di Finale', de kalkrots die een hoogte heeft van maar liefst 80 meter. Deze rots is de favoriete klimpaal voor veel fervente bergbeklimmers. Er zijn meer dan 600 klimroutes aangelegd. De klimroutes zijn eenvoudig te bereiken per auto en te voet.

Klik op de foto voor al onze vakantiehuizen aan de Italiaanse Rivièra

De basiliek van San Biagio is een middeleeuws gebouw dat in 1637 werd herbouwd. Het interieur is opgebouwd in de late renaissance en barokke perioden. De eerste parochiekerk van het gebied werd gebouwd in Finale Marina en delen van die kerk zijn tegenwoordig te bezichtigen in de Kapucijnerkerk. De basiliek van San Giovanni Battista heeft een indrukwekkend interieur en is een van de belangrijkste monumenten van de Ligurische barokke periode. In Finalborgo en Finale Marina kan je vele aristocratische gebouwen bewonderen.

Handige links:
Comune Finale Ligure - officiële website
CAMPINGS (advertenties)
Suncamp.nl
Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)
Arke.nl
Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Arke. U kunt u rekenen op kwaliteit en een gunstige prijs-reis verhouding.
Meer info > Arke.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl

Disclaimer   |   Over SummerSupport   |   FAQ   |   Contact   |   Adverteren   |   Privacy
Statistieken